Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (2024)

Openbaarmaking van partners: SewingInsight.com is deelnemer aan het Ebay Partner Network en Amazon Services LLC Associates Program. We verdienen een kleine advertentievergoeding door te linken naar producten op Ebay en Amazon. Dit verhoogt de prijs voor u als lezer niet, maar u steunt onze kleine onderneming.

Opmerking van de redactie: Deze Pfaff Performance 5.0 Review is oorspronkelijk geschreven in 2012, en is in 2023 herzien en bijgewerkt. Omdat dit model niet meer in productie is, hebben we alternatieven toegevoegd zoals Janome Memory Craft 8200QCP En Janome Memory Craft 9850.

Toen ik de Pfaff Performance 5.0 beoordeelde, was ik erg onder de indruk van wat ik aantrof. De Performance 5.0 is het nieuwste aanbod van Pfaff in hun lijn van middengeprijsde naai- en quiltmachines.

Pfaff Prestaties 5.0 Overzicht

PFAFF Performance 5.0 naaimachine

Voor ervaren naaisters is de Pfaff Performance 5.0 een geweldig hulpmiddel. Deze naaimachine levert over het algemeen uitstekende resultaten. Draadsnijden is heel eenvoudig en fundamenteel. De spoelen kunnen in verschillende configuraties worden geplaatst en er is een tweede spoelhouder verkrijgbaar voor het opwinden van spoelen of dubbele naalden. Doordat hij een eigen motor heeft, is de spoelopwinder snel en verslijt de hoofdmotor niet. U kunt de snelheid ook regelen zonder het voetpedaal te gebruiken, door simpelweg op de start/stop-knop te drukken. De geïntegreerde loopvoetfunctie met dubbele voeding van de Pfaff staat bekend als IDT. Deze functie zorgt ervoor dat dit apparaat opvalt.

De Pfaff Prestaties 5.0 is niet meer leverbaar. We raden u aan alternatieve naaimachines uit te proberen die we in dit bericht hebben vermeld.

Bekijk aanbiedingKopen op eBay (gebruikt)

Schijn bedriegt en deze ingetogen machine ziet er zeker niet uit alsof hij in staat is om alle taken uit te voeren die hij ook daadwerkelijk kan uitvoeren.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (2)

Het zwart-blauwe motief op een schitterend witte behuizing is strak en uitnodigend. Er is een stylus aan de rechterkant gemonteerd en een helder LCD-kleurentouchscreen aan de voorkant.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (3)

De steekplaat heeft naadgeleiders die aan beide zijden van de naald zijn geëtst en er zit een schakelaar aan de achterkant waarmee de transporteur naar beneden kan zakken, zodat gebruikers kunnen stoppen, knopen kunnen bevestigen en uit de vrije hand kunnen naaien.

Wat zijn enkele alternatieven voor de Pfaff Performance 5.0?

Ik heb in mijn recensie al vermeld dat de Pfaff Performance 5.0 is een gepensioneerd model en wordt niet meer geproduceerd. Hier zijn enkele goede alternatieven voor de Pfaff Performance 5.0.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (4)

Janome Memory Craft Horizon 8200 QCP

4.6

$1.999,00

De Janome Horizon Memory Craft 8200 beschikt over alle functies en extra's die je nodig hebt bij het quilten. Bij de Janome Memory Craft 8200 wordt de enorme 30 cm rechts van uw naald meegeleverd. Op dit gebied kunt u gemakkelijk een grote quilt quilten. Bij de Janome Memory Craft 8200 QCP wordt een kniehevel meegeleverd. Uw naaivoet zal eenvoudig sta op met een snelle duw naar rechts met je knie!Je kunt gemakkelijk de laatste aanpassingen aan je project maken terwijl je het gebruikt met de optie 'naald omlaag'!

De typische instellingen voor quilten uit de vrije hand van de Horizon Memory Craft 8200QCP zijn perfect voor quilters uit de vrije hand! U ontvangt ook een converteerbare quiltvoet uit de vrije hand met gesloten teen, open teen en doorzichtige voet, naast een stopvoet die kan worden gebruikt voor quilten uit de vrije hand. Met slechts een snelle druk op de knop aan de zijkant van de machine kunt u uw transporteur laten zakken.

Bekijk aanbiedingKoop op Amazon

03/08/2024 23:15 uur GMT

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (5)

Janome Horizon Memory Craft 9850 borduur- en naaimachine

4.4

$1.999,00

De Janome 9850 is een ideale borduur- en naaimachine. Hiermee kunt u uw creatieve expressie in elke richting sturen die u maar kunt bedenken, met de beste functies voor borduren, kleding naaien, woondecoratie, stoffen maken en meer. Het is ook een machine die precies het juiste formaat heeft voor elke naairuimte. Het LCD-aanraakscherm, de volledig roterende grijperspoel met bovenlader, de spoelopwinder en de automatische draadspanning zijn functies die ervoor zorgen dat uw naaiwerk naadloos verloopt. Met een borduursnelheid van 60-800 steken per minuut, 175 ingebouwde borduurmotieven en een grote borduurring maakt deze machine borduren leuk en gemakkelijk.

Bekijk aanbiedingKoop op Amazon

03/08/2024 23:45 uur GMT

Wat zijn de functies van Pfaff Performance 5.0?

Ondanks zijn uiterlijk heeft de Pfaff Performance 5.0 veel functies die zijn ontworpen om de naai-ervaring leuk te maken en toch professioneel ogende resultaten te produceren.

  • Meer dan 300 nuttige en decoratieve steekopties
  • 4 alfanumerieke lettertypen
  • Monogramsteken tot 48 mm breed
  • Toelopend
  • LED verlichting
  • 3 vrije bewegingsmodi
  • Pfaff exclusief IDT [geïntegreerd Dual Feed-systeem]
  • Naald op en neer
  • Start/stop-knop
  • Spiegelbeeld
  • Sensormatic-knoopsgat
  • Onderdraadsensor
  • Schuifregelaar voor variabele snelheidsregeling
  • Onmiddellijk afbinden
  • Steekplaatsensor voor rechte steken
  • Ingebouwde steekselectiegids

Werken aan de Pfaff Performance 5.0

De Pfaff Performance 5.0 is uiterst gebruiksvriendelijk. Het enige dat u hoeft te doen om de spoel op te winden en deze naai- en quiltmachine in te rijgen, is het volgen van de ingebouwde grafische diagrammen.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (6)

De steekkeuzegids bevindt zich handig in het bovendeksel. Het selecteren van de juiste steek is net zo eenvoudig als het aanraken van het menuknoppictogram op het touchscreen met de stylus en vervolgens het selecteren van de gewenste steek.

Het aanpassen van de steeklengte, breedte en dichtheid is net zo eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is de stylus en de diagrammen op het scherm gebruiken om uw instellingen aan te passen totdat u de gewenste resultaten krijgt.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (7)

Tijdens deze recensie heb ik verschillende nuttige en decoratieve steken uitgeprobeerd. De steekkwaliteit is uitstekend. Wat zou iemand nog meer verwachten van een Pfaff?

U kunt de naaivoet van de Pfaff Performance 5.0 op twee manieren omhoog brengen: de kniehevel of de functieknoppen waarmee u de naaivoet omhoog en omlaag brengt.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (8)

Ik hou van het idee om de kniehevel te gebruiken, zodat je je handen vrij hebt om je naaiproject stabiel te houden en het naar behoefte te manipuleren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het wegglijdt of verschuift.

Welke stoffen passen op Pfaff Performance 5.0?

Stoffen die werkenStoffen die niet werken
Natuurlijke vezels/katoen-linnen-wol
Fijne stoffen/zijde-satijn-taft/fluweel
Synthetische stoffen/mix-rayon-polyester
Gebreide stoffen (alleen medium tot zwaar)
Leer
Bond
Reptielen huid
Canvas/keperstof
Kunststof/rubber
Extra dikke stoffen of meerdere lagen
Bekleding

Welke accessoires worden meegeleverd met Pfaff Performance 5.0?

  • 10 vastklikken naaivoeten
  • Quiltstang
  • Pluisborstel
  • Tornmesje
  • Sensormatic-knoopsgatvoet
  • Klospennen
  • Spoelkussentjes
  • Afneembare accessoirekoffer
  • Extra naalden
  • Klossen
  • Schroevendraaier
  • Harde kaft
  • Aanschuiftafel [optioneel]
Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (9)

Hoe onderhoud ik de Pfaff Performance 5.0?

OnderhoudsactiviteitenNa elk gebruikMaandelijksEén keer per jaarZoals nodig
Maak de racehaak en voerhonden schoonJaNeeNeeNee
Veeg de kop af met een zachte, droge doekNeeNeeNeeJa
Veeg de kop af met een zachte, vochtige doekNeeNeeNeeJa
SmerenNeeNeeNeeNee
Dienst door naaimachine reparatie professioneelNeeNeeJaNee

Pfaff Prestaties 5.0 Samenvatting

Alles bij elkaar genomen is de nieuwe Pfaff Performance 5.0 een geweldige naai- en quiltmachine, mogelijk een van de allerbeste in zijn prijsklasse van alle machines die tot nu toe zijn getest.

Het is niet voor kinderen die leren naaien, maar de volwassen naaistudent die geïnteresseerd is in het leren over machinaal quilten, zal er misschien heel blij mee zijn.

De Pfaff Performance 5.0 is ook een prachtige machine voor de gemiddelde of gevorderde thuisnaaier die op zoek is naar een computergestuurde quiltmachine met ingebouwde tutorials en updatebare software.

De enige uitdaging die ik tegenkwam tijdens het werken aan de Pfaff Performance 5.0 was het feit dat de stylushouder aan de rechterkant is gemonteerd en ik linkshandig ben.

De plaatsing van de houder maakt het voor mij noodzakelijk om ofwel over mezelf heen te reiken om de stylus met mijn linkerhand te pakken, ofwel om hem met mijn rechterhand vast te pakken en dan van hand te wisselen om hem te gebruiken. Oudere modellen, met de stylushouder onder het deksel bij de spoelopwinder, waren voor ons linkshandigen veel functioneler.

De Pfaff staat bekend om zijn techniek en vakmanschap, en de Performance 5.0 zet die traditie van uitmuntendheid voort. Ik ben blij met deze machine en raad iedereen die op zoek is naar een nieuwe naai- en quiltmachine ten zeerste aan om er goed naar te kijken voordat hij een definitieve beslissing neemt om een aankoop te doen.

Pfaff Prestaties 5.0 recensie

Vernelle van SewingInsight.com

Beschikbaarheid

Functies

Steekkwaliteit

Makkelijk te gebruiken

Prijs

Samenvatting

De Pfaff Performance 5.0 is een computergestuurde naaimachine die perfect is voor gemiddelde en ervaren naaisters. Het heeft 50 ingebouwde steken, waaronder een verscheidenheid aan rechte steken, zigzagsteken en decoratieve steken. Verder beschikt hij over een 1-staps knoopsgatfunctie, een naaldinrijger, een automatische draadafsnijder en een vrije arm.
De Performance 5.0 heeft ook een aantal geavanceerde functies, zoals het IDT™-systeem, dat ervoor zorgt dat uw stof altijd gelijkmatig wordt getransporteerd. Het heeft ook een aantal functies die het gemakkelijk te gebruiken maken, zoals de steekselectie met drukknopen en het grote, gemakkelijk afleesbare LCD-display.
De Performance 5.0 is een uitstekende keuze voor naaisters die op zoek zijn naar een machine met een verscheidenheid aan functies en een geweldige steekkwaliteit. Het is niet de meest betaalbare machine op de markt, maar de prijs-kwaliteitverhouding is goed.

4

Aanbevolen berichten

Beste lijsten

8 beste borduurmachines – Wat zeggen de experts? (update 2024)

Beste lijsten

5 beste naaimachines voor canvas – Mening van experts (update 2024)

Recensies

Uten 2200 draagbare computergestuurde borduurnaaimachine

Recensies

Janome 4120 QDC-recensie (update 2023)

Recensies

Brother CS5055PRW naaimachine

Recensies

Brother Innov-ís Pacesetter PS500 computergestuurde naaimachine
Pfaff Prestaties 5.0 recensie (update 2023) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6542

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.