10 tips voor het genereren van leads op uw bestemmingspagina (2024)

In ons artikel over deCreatie van een effectieve bestemmingspaginaWe hebben de twee belangrijkste soorten landingpagina's en hun verschillen besproken.

 • Klik-door-landingpagina's
 • Landingspagina's van leadgeneratie

We zijn vandaag vooral geïnteresseerd in de laatste.

Wat is een bestemmingspagina voor het genereren van leads?

Definitie:In tegenstelling tot de klik-doorlooppagina, die dient als een soort opwarmzone voor een actie, zoals de verkoop van een product of een service, wordt een bestemmingspagina voor leadgeneratie gebruikt om persoonlijke informatie en contact te verzamelen punten op zoveel "leads" of om "prospects" voor uw bedrijf te maken

In het bijzonder wordt u gemaakt om de interacties tussen uw site en uw bezoekers te maximaliseren en dus contact te leggen.

Daarom is het belangrijkste doel van uw bestemmingspagina om persoonlijke informatie te verzamelen, zoals:

 • Voor-en achternaam
 • E-mail-feat
 • Telefoon nummer

Voor veel gebieden, zoals in consulting, software als een service (SaaS) of in de onroerendgoedbranche, zijn leads cruciaal voor het bedrijfsleven.Geen leads, geen verkoop: begrijpt u wat we willen gaan?

Niettemin geven veel websites niet genoeg om continu nieuwe leads te genereren.Maar raak niet in paniek, dit artikel zal u helpen de volgende punten beter te begrijpen:

 1. Waarom u een bestemmingspagina moet maken voor het genereren van leads
 2. Wat u moet verbeteren om zich te onderscheiden van de concurrentie
 3. Hoe u continu prospects kunt aantrekken zonder AdWords te gebruiken

10 snelle tips om leads op hun bestemmingspagina te genereren

1. Let op uw ontwerp

Iedereen weet het: een hobbelig ontwerp creëert geen vertrouwen.
Als u meer leads wilt genereren, moet u zich eerst wijden aan het ontwerp van de bestemmingspagina.

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (1)

Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat uw ontwerp voor iedereen duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is.

Om een ​​effectief ontwerp te creëren, moet u:

 • Harmoniseer de kleuren van uw uiterlijk
 • Onderscheid de titels van hun paragrafen duidelijk
 • Speel met vormen en symmetrie
 • Vergeet niet om uw tekst te ademen om deze gemakkelijk te lezen

Als u verschillende producten presenteert, kunt u de ene benadrukken met betrekking tot een ander: dus concentreer u op uw leads op een specifiek aanbod.

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (2)

Op deLeadQuizzes -websiteDe bestemmingspagina voor gratis proefrekeningen is zo opgebouwd dat de middelgrote aanbieding wordt benadrukt.De pagina gebruikt een andere kleur voor het product dat het team wil benadrukken: de groene banner verhoogt de visuele aantrekkelijkheid van dit aanbod.Tegelijkertijd blijft de bestemmingspagina van LeadQilizzes duidelijk en gemakkelijk te navigeren: de belofte van de prestaties wordt in één zin geformuleerd en de speciale kenmerken van de service worden gemarkeerd onder de 3 aanbiedingen.

Als je suggesties nodig hebt, kijk dan eensDeze voorbeelden van ontwerpen van bestemmingspagina'sOf geef uw ontwerp een stuwkrachtSjablonen voor bestemmingspagina's.

2. Werk aan uw call-to-actions

Call-to-action is een van de elementen waar je op moet letten wanneer je op je bestemmingspagina werkt.Als geheugen is een call-to-action een element op uw bestemmingspagina dat probeert een actie te maken.Dit kunnen veel verschillende acties zijn, hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Registratie voor een nieuwsbrief (e -mail)
 • Een registratieformulier (persoonlijke informatie)
 • Gratis test (persoonlijke en bankinformatie)
 • Een service/product kopen
 • Reservering van een dienst
 • Vraag terug om terug te bellen/na contact met

Een oproep tot actie moet worden gezien als de top van uw bedrijfsvoorstel: het moet vergezeld gaan van verkoopargumenten en moet worden gemarkeerd met betrekking tot de rest van de pagina.Meer om CTA's te optimaliserenU zult hier vinden.

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (3)

Op de Website van Trello is de bestemmingspagina zo eenvoudig en tegelijkertijd zo effectief mogelijk ontworpen.Er zijn twee tekstparagrafen, waarbij de eerste de belofte van prestaties in het vet lettertype bevat.De CTA wordt gemarkeerd door een groen, dat ook wordt opgenomen in de knop "Aanmelden" in de rechterbovenhoek.

In call-to-action zien we twee speciale functies:

 • Het gebruik van de "aanmelden" imperatief ("registreer uzelf")
 • De aanwezigheid van een argument: "het is gratis" ("Het is gratis")

De imperatief wordt vaak gebruikt als een methode bij het creëren van oproep tot acties: het gaat de bezoeker rechtstreeks aan en neemt deze dus rechtstreeks in het proces op.Dit is een directe en persoonlijke aanpak dan de traditionele "registratie".

3. Zorg voor uw formulieren

Als het gaat om bestemmingspagina's die verondersteld worden leads te genereren, is de vorm van de laatste stap: de kwaliteit van dit element bepaalt of de bezoeker klaar is om zijn persoonlijke informatie te verlaten.

De tips voor het maken van een formulier zijn vrij gelijkaardig aan een goede call-to-action:

 • Zorg ervoor dat het formulier opvalt van de rest van de pagina
 • Gebruik aantrekkelijke kleuren
 • Geef een duidelijke en interessante prestatiebelofte

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (4)

Hier zijn een paar algemene tips voor het maken van een formulier dat goed is omgezet:

Vraag gewoon naar het minimum

Minimaliseer uw formulieren: het is nutteloos en contraproductief om uw bezoekers naar te veel informatie te vragen: dus u zult ze zeker uitstellen.Een goed formulier vraagt ​​alleen naar de informatie die echt nodig is voor de rest van het proces: een e -mailadres, telefoonnummer en de eerste en achternaam voldoen meestal aan.

Gebruik knoppen en selectievelden

Bezoekers houden niet van schrijven.Om uw leadgeneratie te maximaliseren, kunt u tekstvelden vervangen door markeervelden, quizzen en verschillende opties.Met deze methode kun je van tevoren de juiste antwoorden aansluiten, wat van betere kwaliteit brengt leidt tot jou, terwijl je hun aantal tegelijkertijd vergroot: Kling magisch, nietwaar?

Concentreer u op de voordelen

Net als bij CTA's moet u de voordelen benadrukken die de bezoeker geniet wanneer hij zijn persoonlijke informatie of registers verlaat.Zonder relevante prestaties willen uw bezoekers uw persoonlijke gegevens niet geven.Aarzel niet om een ​​reële overweging te bieden om het aantal van uw leads te vergroten: dit kan bijvoorbeeld een e-boek, een nieuwsbrief of een gratis testfase zijn.

Optimaliseren voor mobiele apparaten

Voor veel websites komt de helft of meer dan de helft van hun verkeer van mobiele apparaten, zelfs als dit aantal varieert van industrie tot industrie.
Zorg er dus bij het maken van een formulier voor dat deze reageert en dat de mobiele weergave optimaal is.
Voor betere resultaten kunt u ook formulieren maken die speciaal zijn ontworpen voor mobiele apparaten: u kunt ervoor zorgen dat de gebruikerservaring optimaal is op uw site.

A/B-tests uw vormen

Het doorvoeren van wijzigingen om uw formulieren te verbeteren is een goede zaak.Dit bewijst dat ze op de hoogte zijn van het belang van vormen voor het leiden van leiding op bestemmingspagina's.Hoe kunt u de verbeterde prestaties meten?

Hier raden we aan om A/B -tests op uw formulieren uit te voeren.Staat u binnenkort toeEen A/B -test om twee verschillende versies van dezelfde bestemmingspagina te vergelijken.

Het doel is om uw bestemmingspagina te vergelijken met het oude formulier met uw bestemmingspagina met het nieuwe formulier.Een deel van het verkeer (meestal de helft) wordt gericht op de oude vorm en vergeleken met de andere helft die de nieuwe vorm ziet.
Na de test ontvangt u een gedetailleerd prestatierapport dat de effectiviteit benadrukt van de wijzigingen die u hebt uitgevoerd.

4. Voeg getuigenissen toe van (echte) klanten

Getuigenissen van klanten werken als sociaal bewijs: hoe meer u het vermeldt, hoe meer vertrouwen u met uw bezoekers maakt.Het menselijk brein is op zoek naar herkenbare vormen, bekende namen en overeenkomsten: stel het tevreden in!

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (5)

Op deStripe -websiteHet team heeft een pagina gemaakt die is gewijd aan de klant.En wat voor soort kant is dat!

De pagina-koptekst toont langzaam lopende logo's van bestaande klanten, terwijl de rest van de pagina is verdeeld volgens klanttype: e-commerce, delen van economieën, enz. in hun organisatie zijn geïntegreerd.

De kleuren zijn afgestemd om de tekst te markeren en de bezoeker de mogelijkheid te geven om te ontdekken wat Stripe voor hen kan doen.

5. Til de voordelen van uw aanbod op

Veel websites maken bestemmingspagina's die uitleggen "wat ze doen".Ze vergeten echter vaak te praten over "wat uitspringt voor de klant".

Als bezoekers op de bestemmingspagina willen surfen wat ze krijgen: wat zijn de voordelen van hun aanbod?

Om meer leads te genereren, moet u zich concentreren op het benadrukken van de sterke en voordelen van uw service.We spreken vaak over de belofte van prestaties.

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (6)

Dood gaanShopify -websitePresenteer uw functies als verkoopargumenten en voordelen: "Verkoop gemakkelijk online" (gewoon online verkopen), "versnellen de groei van uw bedrijf" (versnelling van de groei van uw bedrijf).

Door uw aanbiedingen op deze manier te formuleren, legt u uw bezoekers uit wat voor u zal veranderen en hoe u uw leven gemakkelijker kunt maken: niets overtuigt klanten effectiever om hun aanbod uit te proberen.

6. Creëer beperkte aanbiedingen

Tijd is geld.Om uw conversies gemakkelijk te vergroten, is de truc de moeite waard om aanbiedingen te maken die beperkt zijn in tijd of in de menigte.

Het doel van een beperkt aanbod is het creëren van een deadline (kunstmatig of echt) om een ​​verleidelijk aanbod volledig te benutten: u brengt uw bezoekers naar een snellere beslissing -terwijl ze hun service ontdekken.

10 Tipps für die Leadgenerierung auf Ihrer Landing Page (7)

Op deUdemy -websiteMarkeerde een banner boven het menu een tijdelijk doctoraat: het geeft aan dat het aanbod in 3 dagen eindigt.

Van smakelijke aanbiedingen uFunctieDaarover promoot uw website met behulp van verschillende marketingstrategieën, bijvoorbeeld het vergroten van het gebruik van urgentie en tekort om de conversies te vergroten.

7. Let op uw conversietrechter

Een conversietrechter vertegenwoordigt alle stappen naar een bepaalde actie door een bezoeker.Het bevat dus het complete proces dat een bezoeker een lead of zelfs een klant maakt.

Als u een bestemmingspagina hebt of van plan bent er een te maken, raden wij u aanGids met allen de moeite waard om te weten over conversie -trechterslezen.Het idee hierachter is om een ​​relevante conversietrechter te maken van uw acquisitie naar uw bestemmingspagina's.

Hier zijn een paar voorbeelden van eenvoudige conversie -trechters:

 • Een Google AdWords -campagne die op een trefwoord staat en leidt tot een bestemmingspagina die voor hetzelfde trefwoord wordt gemaakt.
 • Een gratis e-boek in ruil voor een e-mailadres, dat links bevat naar een of meer bestemmingspagina's die speciaal zijn gemaakt voor het onderwerp van uw e-boek.
 • Een Facebook -advertentie, die gericht is op een bepaald segment en leidt tot een bestemmingspagina die is geoptimaliseerd voor dit klantensegment.

Let bij het werken op uw winkeltrechter, let op de consistentie tussen uw acquisitiekanalen (de weergegeven advertenties) en uw bestemmingspagina's.

Voor conversiemaximalisatie is het belangrijk om dezelfde marketingboodschap te gebruiken via de hele conversietrechter.

8. Maak relevante bronnen die op uw doel zijn afgestemd

Er zijn veel "goede" bestemmingspagina's.Maar degenen die het meest staan, zijn degenen die hun bezoekers -kwaliteitsinhoud bieden die aan het publiek is aangepast.

Het doel: bronnen ontwikkelen die gemakkelijk te begrijpen zijn en interessant zijn en hun bezoekers relevante informatie geven om hun service te presenteren en hun autoriteit op dit gebied te ondersteunen.

De creatieve mogelijkheden zijn hier eindeloos en zijn afhankelijk van hun activiteiten.Er zijn echter verschillende "aids" die altijd geschikt zijn:

 • Videos
 • Infographics
 • raadgever
 • E-books
 • Artikel

Vraag je je af of dit echt effectief is?Je leest tenslotte zelf een "bron".

9. Zijn You Brave: maak een pagina voor elk klanttype

Als er een fout is om het genereren van leads te voorkomen, is het om te geloven dat alle bezoekerssegmenten aan uw zijde hetzelfde zijn en daarom gelijk moeten worden behandeld.Een gepersonaliseerde gebruikerservaringis vandaag essentieel om op te vallen.De eerste stap bij het creëren van gebruikerssegmenten is het begrijpen van verschillende bestemmingspagina's, die surfen van segmenten van bezoekers aan hun zijde.

Ga hiervoor naar Google Analytics op het tabblad "Audience> Demographics". Hier vindt u gedetailleerde informatie over het aantal sessies verdeeld volgens leeftijd, geslacht, plaats van herkomst, enz.

Als u dit aspect hebt geanalyseerd, hoeft u alleen pagina's te maken die zijn aangepast aan het respectieve segment.Als u bijvoorbeeld weet dat een deel van uw klantenbestand bestaat uit senioren die geïnteresseerd zijn in een tweede thuis in Spanje: maak een bestemmingspagina voor u!

Voor meer informatie over personalisaties in e-commerce,Download ons e-boek.

10. Power A/B -tests om uw conversieratio te verbeteren

Met A/B -tests kunt u de prestaties van uw pagina meten door twee versies van dezelfde pagina te vergelijken:

 • Pagina "A" is de besturingsvariant of het "origineel"
 • Page "B" is de variatie waarvan u de prestaties wilt meten.

Meer precies, u hebt een bestemmingspagina A en wilt u het formulier wijzigen om het aantal leads te vergroten.Gebruik eenA/B-test-toolOm een ​​variatie van uw bestemmingspagina te maken, die het nieuwe formulier bevat.Een deel van het verkeer is gericht op pagina A, een ander deel op pagina B. Na een paar dagen of weken ontvangt u het resultaat: Pagina B met het nieuwe formulier heeft u 20% meer leads gebracht.

Bonus: begrijp hoe uw gebruikers zich gedragen

Als uw bestemmingspagina nog steeds niet beter converteert, hoewel u al deze maatregelen hebt gebruikt, heeft u mogelijk een bovengrens bereikt.Om dit te doorbreken, moet u nieuwe methoden gebruiken om te begrijpen wat uw bezoekers voorkomt dat het het omzet.

U kunt gereedschap doen zoalsHitteOf gebruik sessie -opname die u helpen visualiseren hoe de gebruikers omgaan met hun partijen.De eerste tool gebruikt kleuren om aan te tonen welke elementen of gebieden het meest worden geklikt, de tweede neemt alle acties van uw gebruikers als video in beslag.U kunt zien: waar bezoekers klikken, hoe de muis beweegt, op welke delen van uw site u aarzelt of hoe u omgaat met uw formulieren.

Deze tools zijn van grote hulp bij de continue optimalisatie van hun conversies en maken echte leadgeneratiemachines van hun pagina's.Heeft u meer informatie nodig?Kijk eensOnze 20 tips voor het optimaliseren van uw bestemmingspagina's.

10 tips voor het genereren van leads op uw bestemmingspagina (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6284

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.